ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:
ENG   |   EΛΛ

Συμφωνία GEA-D.S.V.

24/02/2014


Η εταιρία παροχής μουσικής, D.S.V. και ο GEA-GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ έφθασαν πρόσφατα σε συμφωνία σχετικά με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που κάνουν χρήση μουσικής “χωρίς πνευματικά δικαιώματα” για τα συγγενικά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής.

Βάσει νόμου οι μουσικοί, τραγουδιστές και παραγωγοί δεν μπορούν να διαχειρίζονται το περιουσιακό συγγενικό δικαιώμα τους μεμονωμένα, αλλά η διαχείριση αυτού γίνεται υποχρεωτικά συλλογικά από έναν οργανισμό συλλογικής διαχείρισης. Ως εκ τούτου, ο οργανισμός GEA είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την είσπραξη και συλλογική διαχείριση της εύλογης αμοιβής για τα συγγενικά δικαιώματα ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής, όπως ορίζει το άρθρο 49 παρ. 1 του Ν.2121/1993.

Παράλληλα, τεκμαίρεται η εκ του νόμου καθολική εκπροσώπηση όλων των δικαιούχων συγγενικού δικαιώματος ήχου, τόσο για το ελληνικό όσο και για το ξένο ρεπερτόριο. Το τεκμήριο αυτό βασίζεται τόσο στο ρεπερτόριο των πολυεθνικών δισκογραφικών εταιριών, όσο και στις συμβάσεις αμοιβαιότητας μεταξύ των 3 οργανισμών-μελών του GEA, GRAMMO (παραγωγοί-δισκογραφικές εταιρίες), ΕΡΑΤΩ (ερμηνευτές-τραγουδιστές), ΑΠΟΛΛΩΝ (ερμηνευτές-μουσικοί), με τους αντίστοιχους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων του κόσμου.

Η συμφωνία αυτή ορίζει και περιλαμβάνει ευνοϊκούς όρους για την εκ του νόμου χορήγηση αδείας προς τις επιχειρήσεις-πελάτες της D.S.V., που κάνουν χρήση της επονομαζόμενης “μουσικής χωρίς δικαιώματα” (non-copyrighted music) για τα συγγενικά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής.

< Επιστροφή στη σελίδα "Ανακοινώσεις"
Sitemap   |   Terms & Conditions   |   Privacy Policy

GEA the non-profit music licensing organization by GRAMMO-ERATO-APOLLON / all rights reserved © 2014
Λαζάρου Σώχου 4, 115 25 Νέο Ψυχικό, Αθήνα τηλ. 801 11 11 432 / 214 41 65 300 fax: 210-67.52.829
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ή/και να ζητάτε πρόσβαση στις πληροφορίες σας μέσω του email pd@geamusic.gr.

Designed by Anna Trouli / Developed by Whitefrog