ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου GEA

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις που πυροδότησε η διαρροή στον τύπο του πορίσματος του οικονομικού ελέγχου που αφορά στην ΑΕΠΙ, η οποία εκπροσωπεί τους συνθέτες και τους στιχουργούς.

Με λύπη παρατηρούμε ότι, με αφορμή το πόρισμα, στον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάλλεται συλλήβδην ο θεσμός της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Ο Οργανισμός μας, GEA – GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, διαχειρίζεται τα συγγενικά δικαιώματα επί της ηχογραφημένης μουσικής, δηλαδή τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, τραγουδιστών και μουσικών, και των παραγωγών των ηχογραφημάτων.

Η λειτουργία του είναι μη κερδοσκοπική.

Διοικείται αμισθί από τους δικαιούχους και ανήκει σε αυτούς.

Κάθε χρόνο υπόκειται εθελούσια σε εξωτερικό οικονομικό έλεγχο από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία. Το πόρισμα αναρτάται στον ιστότοπό μας, www.geamusic.gr.

Διατυπώνουμε την ευχή, οι αρχές της μη κερδοσκοπικής λειτουργίας και της αυτοδιοίκησης, παγκόσμιες αξίες και πυλώνες της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων, να υιοθετηθούν και στην Ελλάδα στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων επί μουσικών έργων (συνθετών και στιχουργών).

Το Δ.Σ. του GEA

  • Γρηγόρης Λαμπριανίδης
  • Χάρις Αλεξίου
  • Δήμητρα Μπερδούση
  • Μαργαρίτα Μάτσα
Σχετικά Άρθρα