ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

Οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι του GEA για τους πυροπαθείς

Οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι του GEA ένωσαν τις δυνάμεις τους μπροστά στην τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας.

Συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα (γάζες, Betadine και Fucidin), τρόφιμα (μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.ά.) και είδη όπως μωρομάντηλα και πάνες και τα κατέθεσαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι), απ’ όπου θα διαμοιραστούν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για να καλύψουν τις ανάγκες των πυροπαθών.

Ταυτόχρονα, κατέθεσαν χρήματα στον λογαριασμό που άνοιξε ειδικά για τους πυροπαθείς ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418, ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418).
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ανάγκες σε τρόφιμα έχουν καλυφθεί, ενώ μεγάλη είναι ανάγκη για είδη προσωπικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα, εσώρουχα, απορρυπαντικά, μάσκες και γάντια μιας χρήσης, αποστειρωμένες γάζες, τζελ εγκαύματος, Pulvo Spray, Fucidin, Betadine, αυτοκόλλητα ράμματα, παυσίπονα, μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ, power banks, παλμικά οξύμετρα, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, λαβίδες και ποδιές μιας χρήσεως.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Θριάσιου Νοσοκομείου ενημερώνει ότι η αιμοληψία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβρη, οπότε παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα να το κάνουν σε δεύτερο χρόνο, καθώς το αίμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.

Παράλληλα, εκτός από το Θριάσιο, αιμοδοσίες γίνονται στα Νοσοκομεία «Η ΕΛΠΙΣ», ΚΑΤ, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Γεννηματά και Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.

Τέλος, στο πλαίσιο της δημιουργίας υποστηρικτικής ομάδας χρειάζονται εθελοντές με οχήματα για να συνδράμουν στο έργο της ομάδας έρευνας για τραυματισμένα ζώα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κτηνίατρο για άμεση διάγνωση η οποία και θα καθορίσει τυχόν ανάγκη μεταφοράς. Μέρος συνάντησης το Πάρκο Καραμανλή (Οδός Αργοναυτών, Τ.Κ. 19009) στη Ραφήνα σήμερα στις 18:00.

Ευχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για όλες αυτές τις οικογένειες που επλήγησαν.

Σχετικά Άρθρα